MEC BIRD
Harta paginiiContactEnglish
Componenta I
Componenta II
Componenta III
Baza materiala
Rezultate specifice
Documentatie
Forum
Cautare
CNCSISCNFIS
UEFISCSUUEFISCSU
Pagina de start > Componenta I

Componenta I

       Cu o suma totala alocata de 8 milioane EURO (nerambursabili) si 1,6 milioane USD (rambursabili), Componenta I a Programului de Reforma a Invatamantului Superior si Cercetarii a avut ca obiectiv fundamental dezvoltarea capacitatilor manageriale ale universitatilor.

       Aceasta prima Componenta a Proiectului de Reforma, finantata de Uniunea Europeana prin Programul PHARE RO9106 si Guvernul României, a pornit de la ideea fundamentala de a sprijini reformele sistemice prin întãrirea capacitatilor manageriale ale Ministerului Educatie, ale universitatilor, ale Consiliilor pentru Invatamant superior si ale asociatiilor profesionale ale managerilor universitari. Programul a generat modificari legislative, noi structuri la nivel national si la nivelul universitãtilor in concordanta cu cerintele actuale europene. De asemenea, in cadrul Programului a fost creat un sistem informatic pentru managementul financiar al institutiilor de invatamant superior, a fost asigurata pregatire profesionala, un management universitar, asistenta tehnica si au fost furnizate echipamentele necesare activitatilor de management.

    Componenta I a vizat patru aspecte:
  • Managementul institutiilor de invatamant superior
  • Managementul Consiliilor pentru Invatamant Superior
  • Sisteme de management financiar informatizat
  • Administrarea proiectului

Pentru mai multe amanunte privind Proiectul PHARE RO9601, prin care s-a finantat Componenta I, puteti consulta Raportul final al Proiectului RO-9601 "Universitas 2000".